Βλεφαροπλαστική με ραδιοσυχνότητες (R/F) και αυτόλογο ορό

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί την επέμβαση εκείνη κατά την οποία αφαιρείται δέρμα, μυικός ιστός και λίπος ανάλογα με την περίσσεια αυτών σε κάθε βλέφαρο. Χρησιμοποιούνται ποικίλες τεχνικές και η τελική -επιλογή εξαρτάται από την κατάσταση του ασθενή και τη γνώμη του εξειδικευμένου ιατρού.

Πλεονεκτεί η προτεινόμενη μέθοδος σε σχέση με το κλασικό νυστέρι;

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι κυρίως η γρήγορη επούλωση του τραύματος [3 μέρες ] και η άμεση επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές του ασχολίες. Με τις ραδιοσυχνότητες αφαιρείται το πλεονάζων δέρμα, ο μυικός ιστός και το λίπος με ταυτόχρονη αιμόσταση. Συνεπώς, έχουμε καλύτερη ορατότητα χειρουργικού πεδίου και για τον ασθενή λιγότερες εκχυμώσεις και αιματώματα. Ταυτόχρονα,έχουμε λιγότερο τραυματισμό στους γύρω ιστούς, δεν προκαλείται βλάβη στα εντω βάθει στρώματα και δεν καίγονται οι υγιείς ιστοί.

Σε ποιές ηλικίες ενδείκνυται;

Εν γένει η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται σε όλα τα ενήλικα άτομα.
Με τη μέθοδο αυτή όμως,δυστυχώς πλέον η εφαρμογή της και σε νεαρά άτομα [>25 ετών] που παρουσιάζουν προβλήματα αισθητικής στην περιοχή των βλεφάρων, π.χ. χαλάρωση,σακούλες, κ.α.

Χρησιμοποιείται αναισθησία;

Ναί,τοπική αναισθησία υπό μέθη και αυτόλογο ορό. Η χρήση του αυτόλογου ορού [αίμα ασθενή] περιορίζει τις εκχυμώσεις και τα αιματώματα που αφήνει για αρκετές μέρες μετεγχειρητικά η κλασική βλεφαροπλαστική ενώ η επούλωση του τραύματος γίνεται πιο γρήγορα λόγω της ενεργοποίησης του κολλαγόνου.

Βλεφαροπλαστική με ραδιοσυχνότητες και αυτόλογο ορό ή την κλασική μέθοδο;

Η βλεφαροπλαστική με R/F και έγχυση αυτόλογου ορού, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον πιο απαιτητικό ιατρό αλλά και τον πιο σύγχρονο άνθρωπο που επιθυμεί να βελτιώσει την εμφάνισή του με όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο, λιγότερες εκχυμώσεις και αιματώματα στο μικρότερο δυνατό χρόνο, για να επιστρέψει στις δραστηριότητες του υγιής και πιο νέος.