Βλεφαροπλαστική χωρίς χειρουργείο - PLEXR

Μια νέα μέθοδος βλεφαροπλαστικής χωρίς τομές, αναισθητικές βελόνες, ράμματα, πόνο και χειρουργικές αίθουσες ήρθε να βελτιώσει τα μάτια σας.

Η πάροδος του χρόνου προκαλεί στους περισσότερους ανθρώπους μια χαλάρωση του δέρματος στα πάνω αλλά και κάτω βλέφαρα με συνέπεια να δείχνει το βλέμμα τους κουρασμένο και γερασμένο.

Ο κλασικός τρόπος διόρθωσης είναι η χειρουργική βλεφαροπλαστική. Πολλοί την αποφεύγουν είτε επειδή φοβούνται την γενική ή τοπική αναισθησία και τις βελόνες, την χειρουργική αίθουσα, τις πιθανές επιπλοκές της επέμβασης όπως αιμορραγίες, εκχυμώσεις, υπερτροφικές ουλές, ασυμμετρική διόρθωση, λαγόφθαλμο, εντρόπιο ή εκτρόπιο στα κάτω βλέφαρα.

Η νέα μέθοδος μη επεμβατικής βλεφαροπλαστικής με την τεχνολογία Plexr έρχεται να δώσει λύση και να ελαχιστοποιήσει τις αναστολές και τους φόβους όσων θέλουν να διορθώσουν το πρόβλημα της βλεφαροχάλασης.

Το Plexr κάνει χρήση της τέταρτης κατάστασης της ύλης: το Plasma. Το Plexr είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην Ευρώπη για την ιατρική. Είναι μια φορητή μικροχειρουργική συσκευή που λειτουργεί ασύρματα (wireless). Το Plexr χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο που μοιάζει με μικρό κεραυνό, προκειμένου να αυξάνεται επιλεκτικά η θερμοκρασία σε μια συγκεκριμένη ζώνη, εξαχνώνοντας την περίσσεια του δέρματος και συρρικνώνοντας τις ελαστικές ίνες χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στοιβάδες.

Η τεχνική είναι δυναμική καθότι επιτρέπεται ο ασθενής να ανοιγοκλείνει τα μάτια κατά την διάρκεια της διόρθωσης ώστε να εντοπισθεί η πτυχή του δέρματος και να σμιλευθεί. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω εξάχνωσης των νεκρών κερατινοκυττάρων. Η τεχνολογία plexr χρησιμοποιείται για την δημιουργία μικρών spots των 500μm τα οποία εξαχνώνουν τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα χωρίς να επηρεάζουν την βασικά μεβράνη, χωρίς να προκαλούν αιμορραγία, νέκρωση στου διπλανούς ιστούς, χωρίς υπερδιόρθωση ή άλλες παρενέργειες.

Η διαδικασία είναι μια σταδιακή ήπια διόρθωση της χαλάρωσης η οποία επιτυγχάνεται σε μία με τρείς συνήθως συνεδρίες, ανάλογα το πρόβλημα, ανά μήνα ώστε να μην υπάρχει έντονη διαφορά στο αποτέλεσμα. Η εφαρμογή γίνεται στο ιατρείο σε χρόνο που δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά αφού έχει εφαρμοστεί στην περιοχή αναισθητική κρέμα EMLA. H διόρθωση αφορά συνήθως και τα δύο βλέφαρα στην ίδια συνεδρία. Ο ασθενής μπορεί να γυρίσει από την επόμενη μέρα στις δραστηριότητές του. Για την κάλυψη των σημαδιών, χρησιμοποιείται ένα καλυπτικό makeup. Τα μικρά μαύρα σημάδια από τα spot του plexr υποχωρούν μόνα τους (δεν πρέπει να τα τρίψουμε ή αφαιρέσουμε) σε λίγες μέρες και στην θέση τους παραμένει μια κόκκινη περιοχή η οποία σταδιακά υποχωρεί. Το οίδημα που προκαλείται από την διαδικασία είναι πολύ ήπιο και υποχωρεί σε περίπου δύο ημέρες. Παρενέργειες δεν υπάρχουν.

Πριν - μετά από PLEXR

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΑΤΑ
  2. ΒΛΕΦΑΡΟΠΤΩΣΗ
  3. ΞΑΝΘΕΛΑΣΜΑΤΑ
  4. ΕΝΤΡΟΠΙΟΝ
  5. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΓΚΙΔΙΩΝ-ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ
  6. ΧΑΛΑΖΙΟ
  7. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΟΥΛΩΝ