Οπτική Τομογραφία Συνοχής (OCT) στο ιατρείο: Spectral 3D OCT Copernicus

Στο ιατρείο εγκαταστάθηκε ένα OCT. Το OCT κάνει ψηφιακή ανάλυση των οπτικών ινών, του οπτικού νεύρου και της ωχράς κηλίδας. Χρησιμοποιείται για την μελέτη παθήσεων της ωχράς κηλίδας όπως εκφύλιση ωχράς, οιδήματα της ωχράς στον διαβήτη, οπή ωχράς, επιαμφιβληστροειδικές μεμβράνες και άλλες ωχροπάθειες. Η διάγνωση αυτών καθορίζει και την περαιτέρω φαρμακευτική ή χειρουργική θεραπεία των παθήσεων αυτών.

Το γλαύκωμα είναι μια άλλη πάθηση που μελετάμε με το μηχάνημα αυτό. Ειδικά στο γλαύκωμα απαιτείται μια πρώιμη διάγνωση που γίνεται με την ψηφιακή ανάλυση των οπτικών ινών και του οπτικού νεύρου με OCT.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε την εγκατάσταση νέου και σημαντικού εξοπλισμού στο ιατρείο μας με σκοπό την καλύτερη διάγνωση ορισμένων ασθενειών και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Το νέο οφθαλμολογικό μηχάνημα που εγκαταστάθηκε στο ιατρείο μας είναι το OCT ή Οπτική Τομογραφία Συνοχής νέας γενιάς και νέας τεχνολογίας.

Το OCT κάνει ψηφιακή ανάλυση των οπτικών ινών, του οπτικού νεύρου και της ωχράς κηλίδας. Χρησιμοποιείται για την μελέτη παθήσεων της ωχράς κηλίδας όπως εκφύλιση ωχράς, οιδήματα της ωχράς στον διαβήτη, οπή ωχράς, επιαμφιβληστροειδικές μεμβράνες και άλλες ωχροπάθειες. Η διάγνωση αυτών καθορίζει και την περαιτέρω φαρμακευτική ή χειρουργική θεραπεία των παθήσεων αυτών.

Το γλαύκωμα είναι μια άλλη πάθηση που μελετάμε με το μηχάνημα αυτό. Ειδικά στο γλαύκωμα απαιτείται μια πρώιμη διάγνωση που γίνεται με την ψηφιακή ανάλυση των οπτικών ινών και του οπτικού νεύρου με OCT.

Ετσι λοιπόν, η εγκατάσταση του OCT στο ιατρείο μας προσδίδει διαγνωστικές δυνατότητες και απαντήσεις γρήγορες, άμεσες και ανώδυνες σε πολλά οφθαλμολογικά προβλήματα και εξυπηρετεί εσάς που έχετε πιο γρήγορη, εύκολη και πιο οικονομική πρόσβαση στην τεχνολογία αυτή στο ιατρείο παρά στην κλινική ή σε άλλο νοσοκομείο.

 

Περιγραφή:

Φασματικός Τομογράφος Οπτικής Συνοχής Copernicus ( Spectral OCT).

Έχοντας ήδη συμπληρώσει περισσότερο από δύο χρόνια διάθεσης στην ελληνική αγορά, ο τρισδιάστατος (3D) φασματικός τομογράφος οπτικής συνοχής, Copernicus, παραμένει πρώτος σε εκείνους που αναζητούν τη λεπτομερέστερη τομογραφική απεικόνιση του αμφιβληστροειδούς.

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Copernicus είναι:

  • Αξονική ανάλυση τομής 6μm (πραγματική 5,8μm).
  • Δυνατότητα εκτέλεσης μέγιστου αριθμού A-Scan ανά B-Scan: 10.500, ταχύτητα εξέτασης: περισσότερα από 25.000 A-Scans ανά δευτερόλεπτο και δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης της εξέτασης.
  • Έγχρωμη ζωντανή τομογραφία υψηλής ανάλυσης απ’ όπου υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της ύπαρξης παθολογιών πριν ληφθεί η εξέταση, υψηλής πιστότητας τρισδιάστατες απεικονίσεις [3Dvisualization], χάρτες με αναλύσεις για RΕΤΙΝΑ, RNFL, RPE και συγκρίσεις με το φυσιολογικό.
  • Ποσοτική ανάλυση του οπτικού νεύρου (Optical Nerve Head Analysis module).
  • Λειτουργία του Auto-RetinaTracking, το οποίο επιταχύνει την διαδικασία εξέτασης αφού κάνει αυτόματη εστίαση και ευθυγράμμιση του οριζόντιου και κάθετου σαρωτή.
  • Βελτιωμένο εργαλείο αναγνώρισης και επεξεργασίας των διαφόρων τμημάτων του αμφιβληστροειδούς (Retinasegmentation).
  • Εκτεταμένη τρισδιάστατη απεικόνιση (3D) του αμφιβληστροειδή ή / και των στρωμάτων του.